Future Green City onderdeel van het Jaar van de Ruimte

De ruimtelijke ontwikkeling van Nederland op weg naar 2040

”Het vakevent Future Green City kan een ‘parel aan de waslijn’ van het Jaar van de Ruimte worden. In 2015 betrekken we zoveel mogelijk burgers en bedrijven, de gebruikers van de ruimte, bij de toekomstagenda voor ons land. En samen verkennen we nieuwe handelingsperspectieven voor overheden en private investeerders.

Ook kinderen laten hun gedachten gaan over hun land van de toekomst. ‘Groen’ neemt daarbij heel vaak een belangrijke plaats in. In de start publicatie ‘Maak Ruimte’ verwijzen verschillende ruimtelijke opgaven naar het thema ‘groen in en om de stad’. Denk aan de voedselvoorziening, de wateropgave, het Metropolitane landschap maar ook aan de bijdrage die het groen kan leveren aan de gezondheid.

Wij hopen dat Future Green City vele geïnteresseerde landgenoten zal weten te bereiken en dat we zicht krijgen op die praktijken waar je van kunt zeggen: “Kijk die mensen zijn nu bezig met de vormgeving van Nederland 2040!”. Inspirerende voorbeelden, die ook bij het slot van het Jaar van de Ruimte aan de rest van de wereld getoond worden.”

Yves de Boer
Voorzitter Bestuur
Jaar van de Ruimte
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Future Green City wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie