Haagse hotels gaan verduurzamen

Twaalf Haagse hotels beginnen vandaag met het duurzamer maken van hun bedrijfsvoering. In een ‘duurzaamheidskring' gaan ze samen op zoek naar de mogelijkheden daartoe. Na theaters en musea vormen hotels nu de derde Haagse bedrijfstak die op deze manier duurzame oplossingen zoekt. Ervaringen met de eerste twee kringen laten zien dat energiebesparingen tot 40% mogelijk zijn. De Duurzaamheidskring Hotels start zijn samenwerking vandaag met een gezamenlijke bijeenkomst in Stayokay Den Haag.
 
De gemeente Den Haag ondersteunt de duurzaamheidskringen. Wethouder Wijsmuller (Duurzaamheid): "Wij juichen dergelijke initiatieven van harte toe. Ze passen naadloos binnen de ambitie van Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Een ambitie die alleen slaagt als bewoners, bedrijven en gemeente het samen doen. De gemeenteraad onderstreept ook het belang van duurzaamheidskringen en ik ben blij dat ook de hotelsector de handschoen heeft opgepakt. Het levert allereerst milieuwinst op, maar bespaart de bedrijven daarnaast ook kosten, zo weten we van de andere kringen."
 
Steeds vaker beoordelen hotelgasten het hotelaanbod op duurzaamheid. Ook organisatoren van internationale congressen vragen steeds vaker om duurzame hotels voor hun congresbezoekers. Verduurzaming van het hotelaanbod houdt Den Haag dus ook in de toekomst aantrekkelijk als toeristische en congresstad.
 
Meer dan handdoeken
In de meeste hotels is het inmiddels gebruikelijk dat klanten wordt verzocht niet onnodig veel handdoeken te gebruiken. De twaalf Haagse hotels zetten zich komende maanden in op energiezuinigheid en duurzaamheid naar een hoger plan te tillen. Daarbij worden ze inhoudelijk terzijde gestaan door Green Leisure en Stimular. Green Leisure ondersteunt, coacht en adviseert ondernemers in horeca, recreatie, toerisme hoe te verduurzamen. Stichting Stimular staat het MKB bij met praktische tips en instrumenten
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Future Green City wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie