HIP Groen wint Future Green City Innovatie Award

DEN BOSCH – Met een nieuw type waterkantbeschoeiing is HIP Groen uit Driebruggen winnaar geworden van de Future Green City 2015 Innovatie Award. De tweede plaats was voor Hydrorock International en de derde plaats voor WeedControl. Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, reikte de prijzen uit.
 
HIP Groen wint met een duurzaam en betaalbare waterkantbeschoeiing, het zogenoemde type Gouda, als alternatief voor een hardhouten versie. Het concept bestaat uit een combinatie van Europees naaldhout en gerecyclede kunststof HDPE. Uitgangspunt van de HIP beschoeiing is om optimaal gebruik te maken van duurzaam Europees naaldhout.
 
Hydrorock International ontving de tweede prijs met haar innovatieve infiltratieblokken voor hemelwater. Dit is een eenvoudig, duurzaam en ecologisch verantwoord product om wateroverlast op te lossen en verdroging van gronden tegen te gaan. WeedControl werd derde met een onkruidbestrijdingswerktuig dat zowel preventief als repressief werkt. Tevens bespaart het apparaat energie door middel van het hergebruik van hete lucht.
 
De tien geselecteerde innovaties worden apart tentoongesteld in een expositie. Het Future Green City-event in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch is nog te bezoeken tot en met donderdag 26 november.
 
Op foto (v.l.n.r.): Richard Dirne (tweede prijs), Egbert Hogendoorn (winnaar), Bert van Loon (derde prijs) en Egbert Roozen, directeur branchevereniging VHG.
 
Foto: VidiPhoto
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Future Green City wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie