FUTURE GREEN CITY Hét totaal event voor de leefbare stad 29 november t/m 1 december Brabanthallen 's-Hertogenbosch

De visie van exposanten

Het tonen van maatschappelijke betrokkenheid door bij te dragen aan de ontwikkeling van de leefbare stad met toekomst en zich te presenteren met nieuwe oplossingen geeft nieuwe kansen. Het vakevent Future Green City is daarvoor een uitstekend podium waar contacten met doelgerichte bezoekers worden gelegd en nieuwe partners voor samenwerking worden gevonden. Immers, juist met ook andere vakgebieden komt een optimaal ingerichte en leefbare stad tot stand. Hieronder leest u meer over de visie van exposanten van de afgelopen editie op de Future Green City.

De stad van de toekomst kan niet zonder bomen!
Pieter van den Berk, Directeur Boomkwekerij Gebr. Van den Berk B.V.:

“(Grote) bomen zijn onmisbaar in de stad. Onderzoeken hebben allang aangetoond dat bomen op alle fronten de leefbaarheid in de stad vergroten en dat mensen zich prettiger voelen in een groene omgeving. Het vakevent Future Green City sluit dus naadloos aan bij ons product en biedt een platform om het belang van groen uit te dragen. We hebben ons gepresenteerd met een aantal minder bekende bomen die geschikt zijn om in een stedelijke omgeving te planten. Dit leverde interessante nieuwe aanknopingspunten op.”
Meer info: www.vdberk.com
 
Regenwater is dé inspiratiebron voor de stad van de toekomst.
Fien Dekker, Industrieel ontwerper Rain(a)Way:

“De regenwaterproblematiek vraagt om innovatie. Kijk voorbij de problemen en ontwerp vanuit de kansen en kwaliteiten van het regenwater. Door klimaatverandering wordt hevige regenval dagelijkse realiteit. Landschapsarchitecten en urban planners zullen regenwater slim moeten integreren in hun ontwerp voor een klimaatbestendige en leefbare stad. Op Future Green City kregen wij veel belangstelling voor Rain(a)Way en haar producten. Wij hebben er laten zien dat regenwater ook een inspiratiebron kan zijn voor een esthetisch ontwerp en een hoogwaardige leefomgeving.”
Meer info: www.rainaway.nl
 
Groen verbindt en zorgt voor leefbaarheid. Groener bouwen.
Olaf Janssen, Directeur BTL Nederland B.V.:

“Hoe groener we leven, hoe beter we ons voelen. Hoe meer we van onze omgeving nodig hebben voor woonwijken en bedrijventerreinen, des te groter is onze behoefte aan groen. Groen biedt ruimte; voor prestaties en ontspanning, voor spelen en inspiratie. Overheden, bedrijven en publieke organisaties investeren daarom in de inrichting en vergroening van de stedelijke ruimte. Bouwprojecten scoren beter als groen een integraal onderdeel is. Het zorgt dat projecten beantwoorden aan de eisen van deze tijd zoals duurzaamheid, maakt gebouwen mooier en voegt waarde toe voor gebruikers en de omgeving. Groen verbindt en zorgt voor leefbaarheid. Groener bouwen.”
Meer info: www.btl.nl
 
De toekomst is aan het ECHTE groen.
Robert Smid, Directeur Du Pré groenprojecten:

“Als je zoekt op ‘groen’ en ‘toekomst’ gaat het merendeel van de antwoorden over energie gerelateerde onderwerpen. Als vakmensen weten wij echter al lang dat ‘ons’ groen de rol gaat spelen die nodig is voor echte verandering. Steeds vaker wordt de relatie aangetoond tussen het echte groen, gezondheid en welbevinden, maar ook als een oplossing voor hittestress, wateroverlast etc. Met een event als Future Green City wordt een podium gegeven aan vakmensen, beleidsmakers en politiek om de toekomst van het ECHTE groen vorm te geven.”
Meer info: www.dupre-groenprojecten.nl
 
De groene toekomst van de stad kan het dak op!
Joost Tonus, Bedrijfsleider ZinCo Benelux b.v.:

“We kunnen er niet omheen; ruimtegebrek en wateroverlast dwingen ons steeds meer om gebruik te maken van onze daken. Meervoudig ruimtegebruik is het sleutelwoord. Water bufferen en leefruimte creëren levert niet alleen praktische en financiële ruimte op. We maken onze steden er voor mens en dier ook nog eens aangenamer voor om in te leven! ZinCo Benelux is adviseur en leverancier van kwalitatief hoogstaande en duurzame systemen voor alle soorten dakinrichtingen. Van eenvoudige sedumdaken en intensieve parkdaken tot en met daken met rijverhardingen die geschikt zijn voor zwaar vrachtverkeer.”
Meer info: www.zinco.nl
 
Er is vaak veel meer mogelijk dan wordt gedacht.
Nicole van der Waart, Stedenbouwkundige Advies- en ingenieursbureau Movares:

“Als Movares werken we veel voor en met gemeentes. Samen met hen inventariseren en verwezenlijken we hun duurzame ambities bij ruimtelijke ontwikkelingen. Wij bieden praktische kennis en methodes om duurzaam rendement te maximaliseren in projecten en processen. In gesprek met de klant zoeken we naar inspirerende oplossingen die ‘vandaag’ toegepast kunnen worden. Op Future Green City 2015 vertelden we onder meer over Movares’ visie op de Gezonde Stad en op de Klimaatbestendige Stad. We praten graag verder met de bezoekers over de toekomst van hún stad. Er is vaak veel meer mogelijk dan wordt gedacht.”
Meer info: www.movares.nl
 

De stad heeft de sleutel tot een leefbare toekomst maar moet die wel kunnen en durven gebruiken.
Chris Zijdeveld, Oud-voorzitter van de Stichting Passief Bouwen.nl/ Directeur Instituut Reinaarde:

“Een leefbare en groene stad met duurzame toekomst is binnen handbereik. De kennis is beschikbaar maar te weinig verbreid. Vooroordelen en pessimisme zijn een probleem terwijl de vereiste maatregelen toch niet moeilijk of duur hoeven te zijn. Acceptatie door bewoners vraagt communicatie en kan omslaan in enthousiasme. Studies tonen dat bestuurders steun van bewoners voor noodzakelijke maatregelen vaak onderschatten en mogelijke bezwaren overschatten. De ergste vraag is: “Als het zo makkelijk is waarom wordt het dan niet meer gedaan?”
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Future Green City wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie